Woning kopen Krewerd

Van plan om een woning te kopen in Krewerd? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de buurt zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.083 huizen (61% koophuis, 38,8% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €223.055. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Krewerd, adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de doorsnee verkoopprijs is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsKrewerd
Postcode9904
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Krewerd april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als zuinigheid of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Holwierde, Bierum, Appingedam, Garnwerd en Feerwerd.

woning-te-koop-krewerd

Eigen appartement kopen in Krewerd

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas & 1740 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Krewerd

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en daarbij 2500 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Krewerd is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 en 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh stroom + 1420 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Krewerd

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2600 kWh elektra en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Krewerd

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Krewerd zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Krewerd

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Krewerd en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Krewerd helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €2.750. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Krewerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Krewerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Krewerd

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Krewerd en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Krewerd kopen?

In de gemeente Eemsdelta vind je ongeveer 23.083 huizen. De verdeling is als volgt: 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 139 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €134.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Krewerd. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Krewerd?

Een woning in Eemsdelta gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 m3 aan gas en 2560 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3190 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Krewerd passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Krewerd?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 24.678 personen in 11.591 huishoudens. Dit zijn 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Krewerd?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Krewerd laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9904.

Plaats een reactie