Woning kopen Feerwerd

Jouw volgende woning kopen in Feerwerd? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 27.494 huizen (71,7% koop, 28% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.468. Op deze pagina ontdek je het woningaanbod in Feerwerd, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Er is een mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsFeerwerd
Postcode9892
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Feerwerd april 2024

In deze lijst maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Garnwerd, Appingedam, Ezinge, Saaksum & Lauwerzijl.

woning-te-koop-feerwerd

Appartementen te koop Feerwerd

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 – 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en gem. 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Feerwerd

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1220 kuub gas + 2370 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Feerwerd is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektriciteit & 1350 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Feerwerd

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh stroom en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3590 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Feerwerd

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Feerwerd Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van woningwaarde, kosten koper, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Feerwerd

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Feerwerd en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Feerwerd geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 & €2.950. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Feerwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Feerwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Feerwerd

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Feerwerd en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Feerwerd kopen?

In de hele gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 woonobjecten. Dit zijn 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 159 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €220.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.468. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Feerwerd. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Feerwerd?

Een woonhuis in Westerkwartier heeft een verbruik van gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 2950 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 per jaar aan gas en 1810 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 aan gas en 3590 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Feerwerd passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Feerwerd?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 63.329 mensen in 26.371 verschillende gezinnen. Het gaat om 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Feerwerd?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Feerwerd zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9892.

Plaats een reactie