Woning kopen Garnwerd

Jouw aanstaande woning kopen in Garnwerd? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 27.494 woningen (71,7% koophuis, 28% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.468. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Garnwerd, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde woningprijs is €303.468.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsGarnwerd
Postcode9893
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Garnwerd april 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Appingedam, Krewerd, Feerwerd, Ezinge & Saaksum.

woning-te-koop-garnwerd

Een appartement kopen in Garnwerd

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en tevens 1810 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Garnwerd

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas en daarbij 2370 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Garnwerd is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit & 1350 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Garnwerd

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3590 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Garnwerd

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Garnwerd Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Garnwerd

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Garnwerd en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Garnwerd helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.850. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Garnwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Garnwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Garnwerd

In april 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Garnwerd en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Garnwerd kopen?

In de gemeente Westerkwartier zijn er ruim 27.494 woonhuizen. Hierbij spreken we van 24.718 (71,7%) koopwoningen en 2.776 (28%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 159 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en de gem. verkoopprijs is €303.468. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Garnwerd. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Garnwerd?

Een huis in Westerkwartier kent een gem. verbruik van 1520 kuub gas p/jaar en 2950 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 gas en 1810 elektra (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3590 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Garnwerd passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Garnwerd?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 63.329 personen die we kunnen onderverdelen in 26.371 verschillende huishoudens. Het gaat om 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 huishoudens zonder kinderen en 10.037 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,36 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Garnwerd?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Garnwerd zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9893.

Plaats een reactie