Woning kopen Ezinge

Van plan om een woning te kopen in Ezinge? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens tref je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 27.494 huizen (71,7% koopwoning, 28% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €303.468. Op Woningassistent.nl bieden wij het woningaanbod in Ezinge, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is €303.468.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsEzinge
Postcode9891
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)63.329
Aantal huishoudens26.371
Aantal huishoudens met kinderen10.037
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen27.494
Aantal koopwoningen24.718
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte159 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.468
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Ezinge februari 2024

In deze lijst bekijk je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Feerwerd, Garnwerd, Saaksum, Lauwerzijl of Niehove.

woning-te-koop-ezinge

Aanbod appartement kopen in Ezinge

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas en doorgaans 1810 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ezinge

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas en doorgaans 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Ezinge is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektriciteit + 1350 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Ezinge

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3590 stroom (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Ezinge

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ezinge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Ezinge

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Ezinge en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Ezinge geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.900. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Ezinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ezinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Ezinge

Deze maand (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ezinge en omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Ezinge kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westerkwartier zijn er 27.494 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 24.718 (71,7%) koophuizen en 2.776 (28%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 159 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €220.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.468. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ezinge. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ezinge?

Een woonhuis in Westerkwartier gebruikt gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 2950 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (790 m3 gas en 1810 kWh stroom. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 per jaar aan gas en 3590 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Ezinge passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Ezinge?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 63.329 personen in 26.371 huishoudens. Dit zijn 7.648 eenpersoonshuishoudens, 8.686 gezinnen zonder kinderen en 10.037 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,36 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Ezinge?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ezinge bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westerkwartier.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9891.

Plaats een reactie