Woning kopen Bierum

Een woning kopen in Bierum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de buurt heb je verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens vind je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.083 huizen (61% koop, 38,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €223.055. Op dit woningplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Bierum, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde transactieprijs is €223.055.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, restaurants, sportclubs, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsBierum
Postcode9906
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Bierum april 2024

In deze lijst krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen extra details als verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Losdorp, Godlinze, Holwierde, Krewerd & Appingedam.

woning-te-koop-bierum

Een appartement kopen in Bierum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 900 m3 gas + 1740 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bierum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1280 kuub gas en tevens 2500 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bierum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektra & 1420 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bierum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 & 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2600 kWh elektra en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3190 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Bierum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Bierum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. aankoopsom, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Bierum

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bierum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bierum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 – €3.100. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bierum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bierum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Bierum

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bierum en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Bierum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eemsdelta vind je ongeveer 23.083 woonhuizen. Dit zijn 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €134.000 en de gem. verkoopprijs is €223.055. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bierum. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Bierum?

Een woonhuis in Eemsdelta verbruikt gemiddeld 1400 m3 aan gas en 2560 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (900 kuub gas p/jaar en 1740 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3190 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Bierum passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Bierum?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 24.678 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.591 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Daarna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bierum?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bierum bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9906.

Plaats een reactie