Woning kopen Godlinze

Plannen om een woning te kopen in Godlinze? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de regio bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 23.083 woningen (61% koopwoning, 38,8% huurhuizen). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €223.055. Op deze pagina bekijk je het woningaanbod in Godlinze, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €223.055.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, scholen, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsGodlinze
Postcode9908
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Godlinze april 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals woninglabel en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Spijk, Oosterwijtwerd, Losdorp, Bierum of Holwierde.

woning-te-koop-godlinze

Appartement kopen in Godlinze

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Godlinze

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 – 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en tevens 2500 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Godlinze is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh stroom & 1420 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Godlinze

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2600 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Godlinze

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Godlinze zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Godlinze

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Godlinze en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Godlinze geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €3.050. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Godlinze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Godlinze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Godlinze

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Godlinze en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Godlinze kopen?

In de gemeente Eemsdelta bestaan er circa 23.083 woonobjecten. Er zijn 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €223.055. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Godlinze. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Godlinze?

Een huis in Eemsdelta heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 gas voor verwarming en warm water en 2560 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 per jaar aan gas en 1740 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1830 kuub gas p/jaar en 3190 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Godlinze passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Godlinze?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 24.678 mensen in 11.591 huishoudens. Er wonen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 gezinnen zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Godlinze?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Godlinze realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9908.

Plaats een reactie