Woning kopen Losdorp

Jouw volgende woning kopen in Losdorp? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de buurt heb je toegang tot diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurwoningen). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €223.055. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Losdorp, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €223.055.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, restaurants, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsLosdorp
Postcode9907
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Losdorp juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Godlinze, Spijk, Bierum, Holwierde & Krewerd.

woning-te-koop-losdorp

Eigen appartement kopen in Losdorp

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en 1740 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Losdorp

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1280 kuub gas + 2500 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Losdorp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 – 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh elektra en 1420 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Losdorp

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 2600 kWh stroom en 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Losdorp

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Losdorp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Losdorp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Losdorp en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Losdorp geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 en €2.950. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Losdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Losdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Losdorp

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Losdorp en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Losdorp kopen?

In de buurt van de gemeente Eemsdelta zijn er 23.083 woningen. Hierbij spreken we van 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 139 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €223.055. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Losdorp. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Losdorp?

Een woonhuis in Eemsdelta verbruikt gemiddeld 1400 m3 gas voor verwarming en warm water en 2560 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 aan gas en 1740 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1830 kuub gas p/jaar en 3190 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Losdorp passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Losdorp?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 24.678 mensen in 11.591 verschillende gezinnen. Het betreft 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Losdorp?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Losdorp laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9907.

Plaats een reactie