Woning kopen Tinallinge

Alles weten over woning kopen in Tinallinge? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de buurt zijn er diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop tref je hier mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 22.878 huizen (67% koopwoning, 32,8% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €251.832. Op Woningassistent.nl bekijk je het huidige woningaanbod in Tinallinge, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €174.000, de gemiddelde huizenprijs is €251.832.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsTinallinge
Postcode9954
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Tinallinge februari 2024

In het schema hierna check je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als energielabel of rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Rasquert, Den Andel, Baflo, Borgsweer en Termunterzijl.

woning-te-koop-tinallinge

Aanbod appartement kopen in Tinallinge

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en doorgaans 1720 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Tinallinge

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en tevens 2250 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Tinallinge is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2340 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Tinallinge

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 elektra (kWh) & 1840 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Tinallinge

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Tinallinge zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering af te ronden. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Tinallinge

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Tinallinge en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Tinallinge geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €2.950. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Tinallinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tinallinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Tinallinge

Deze maand (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Tinallinge en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Tinallinge kopen?

In de gemeente Het Hogeland zijn er ruim 22.878 woningen. We maken onderscheid tussen 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €251.832. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tinallinge. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tinallinge?

Een huis in Het Hogeland kent een gem. verbruik van 1490 kuub gas en 2620 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 1720 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1840 kuub aardgas en 3110 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Tinallinge passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Tinallinge?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 47.801 mensen in 21.434 gezinnen. Het betreft 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 gezinnen zonder kinderen en 6.988 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Tinallinge?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Tinallinge bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.hethogeland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 9954.

Plaats een reactie