Woning kopen Baflo

Wil je een woning kopen in Baflo? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de omgeving heb je veel dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 22.878 woningen (67% koophuis, 32,8% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €251.832. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Baflo, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Er is een mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €174.000, de gemiddelde woningprijs is €251.832.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsBaflo
Postcode9953
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners (gemeente)47.801
Aantal huishoudens21.434
Aantal huishoudens met kinderen6.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen22.878
Aantal koopwoningen20.586
Aantal huurwoningen2.292
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€174.000
Gemiddelde verkoopprijs€251.832
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Baflo april 2024

In onderstaande weergave blader je door alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Tinallinge, Rasquert, Borgsweer, Termunterzijl en Termunten.

woning-te-koop-baflo

Een appartement kopen in Baflo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 1720 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Baflo

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en gem. 2250 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Baflo is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2340 kWh elektra en 1360 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Baflo

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 & 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3110 elektra (kWh) + 1840 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Baflo

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Baflo Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Baflo

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Baflo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Baflo helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €3.300. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Baflo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baflo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Baflo

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Baflo en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Baflo kopen?

In de hele gemeente Het Hogeland zijn er 22.878 woningen. De verdeling is als volgt: 20.586 (67%) koopwoningen en 2.292 (32,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 169 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €174.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €251.832. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Baflo. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Baflo?

Een woning in Het Hogeland verbruikt gemiddeld 1490 kuub aardgas en 2620 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 1720 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Baflo passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Baflo?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 47.801 inwoners in 21.434 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 7.402 eenpersoonshuishoudens, 7.044 huishoudens zonder kinderen en 6.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Baflo?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Baflo zetten. Informeer bij de gemeente (www.hethogeland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9953.

Plaats een reactie