Woning kopen Eenum

Jouw aanstaande woning kopen in Eenum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 23.083 woningen (61% koophuis, 38,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €223.055. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Eenum, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsEenum
Postcode9913
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Eenum april 2024

Met onze woningzoeker vind je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Zeerijp, t Zandt, Leermens, Oosterwijtwerd & Spijk.

woning-te-koop-eenum

Een appartement kopen in Eenum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en tevens 1740 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Eenum

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en daarbij 2500 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Eenum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh stroom + 1420 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Eenum

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2600 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 stroom (kWh) + 1830 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Eenum

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Eenum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Eenum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Eenum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Eenum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.500. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Eenum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eenum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Eenum

In april 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Eenum en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Eenum kopen?

In de gemeente Eemsdelta zijn er 23.083 huizen. We maken onderscheid tussen 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €134.000 en de gem. verkoopprijs is €223.055. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eenum. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eenum?

Een huis in Eemsdelta kent een gem. verbruik van 1400 m3 gas en 2560 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1740 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1830 m3 aan gas en 3190 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Eenum passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Eenum?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 24.678 mensen in 11.591 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Eenum?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Eenum zetten. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9913.

Plaats een reactie