Woning kopen t Zandt

Snel een woning kopen in t Zandt? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurhuizen). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €223.055. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in t Zandt, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde transactieprijs is €223.055.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, scholen, sportclubs, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
Plaatst Zandt
Postcode9915
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod t Zandt februari 2024

In onderstaande weergave bekijk je het actuele woningaanbod van februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Wirdum, Garrelsweer, Zeerijp, Eenum of Leermens.

woning-te-koop-t-zandt

Aanbod appartement kopen in t Zandt

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas & 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis t Zandt

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1280 kuub gas en doorgaans 2500 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in t Zandt is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 en 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh elektriciteit en 1420 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen t Zandt

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2600 kWh elektra & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 stroom (kWh) & 1830 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in t Zandt

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in t Zandt zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in t Zandt

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in t Zandt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in t Zandt geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €3.300. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in t Zandt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Zandt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in t Zandt

Deze maand (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in t Zandt en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in t Zandt kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta registreren wij 23.083 woningen. Je vindt hier circa 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €134.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in t Zandt. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in t Zandt?

Een huis in Eemsdelta kent een gem. verbruik van 1400 m3 gas voor verwarming en warm water en 2560 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas en 1740 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 kuub aardgas en 3190 kWh stroom). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in t Zandt passen duurzame oplossingen als dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in t Zandt?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 24.678 inwoners in 11.591 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,07 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in t Zandt?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in t Zandt realiseren. Informeer bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9915.

Plaats een reactie