Woning kopen Zeerijp

Van plan om een woning te kopen in Zeerijp? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de regio heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 23.083 woningen (61% koopwoning, 38,8% huurhuis). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €223.055. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Zeerijp, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde woningprijs is €223.055.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsZeerijp
Postcode9914
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Zeerijp maart 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in t Zandt, Wirdum, Eenum, Leermens en Oosterwijtwerd.

woning-te-koop-zeerijp

Aanbod appartement kopen in Zeerijp

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en gem. 1740 kWh stroom.

Rijtjeshuis Zeerijp

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1280 kuub gas en 2500 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Zeerijp is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektriciteit & 1420 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Zeerijp

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2600 kWh stroom en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Zeerijp

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zeerijp Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Zeerijp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Zeerijp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zeerijp geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.100. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Zeerijp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeerijp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Zeerijp

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Zeerijp en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Zeerijp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eemsdelta bestaan er circa 23.083 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000 en de gem. marktprijs is €223.055. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeerijp. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zeerijp?

Een huishouden in Eemsdelta verbruikt gemiddeld 1400 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2560 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 aan gas en 1740 kWh stroom. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1830 m3 gas voor verwarming en warm water en 3190 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Zeerijp passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Zeerijp?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 24.678 personen die we kunnen onderverdelen in 11.591 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zeerijp?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zeerijp plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9914.

Plaats een reactie