Woning kopen Spijk

Jouw ideale woning kopen in Spijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. Op korte afstand bestaan er meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.083 woningen (61% koophuis, 38,8% huur). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €223.055. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Spijk, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde prijs van een woning is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsSpijk
Postcode9909
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Spijk maart 2024

Hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Zoek op ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Oosterwijtwerd, Leermens, Godlinze, Losdorp & Bierum.

woning-te-koop-spijk

Aanbod appartement kopen in Spijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas + 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Spijk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en 2500 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Spijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 – 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektra & 1420 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Spijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2600 kWh stroom en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Spijk

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Spijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Spijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Spijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Spijk geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €2.650. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Spijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Spijk

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Spijk en direct omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Spijk kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta zijn er 23.083 woonobjecten. Je vindt hier circa 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €134.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €223.055. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Spijk?

Een woonobject in Eemsdelta gebruikt gemiddeld 1400 kuub gas en 2560 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 kuub gas en 3190 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Spijk passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Spijk?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 24.678 inwoners in 11.591 gezinnen. Het gaat om 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,07 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Spijk?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Spijk bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9909.

Plaats een reactie