Woning kopen Oosterwijtwerd

Een woning kopen in Oosterwijtwerd? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €223.055. Op dit huizenportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Oosterwijtwerd, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde verkoopprijs is €223.055.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsOosterwijtwerd
Postcode9911
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Oosterwijtwerd maart 2024

Hieronder verstrekken we de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Leermens, Eenum, Spijk, Godlinze of Losdorp.

woning-te-koop-oosterwijtwerd

Studio of appartement kopen in Oosterwijtwerd

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 & 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en tevens 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Oosterwijtwerd

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1280 kuub gas en 2500 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Oosterwijtwerd is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektriciteit en 1420 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Oosterwijtwerd

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2600 kWh elektra & 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3190 stroom (kWh) en 1830 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Oosterwijtwerd

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Oosterwijtwerd Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Oosterwijtwerd

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Oosterwijtwerd en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Oosterwijtwerd geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €3.050. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Oosterwijtwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterwijtwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oosterwijtwerd

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oosterwijtwerd en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Oosterwijtwerd kopen?

In de buurt van de gemeente Eemsdelta registreren wij 23.083 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 139 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €134.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €223.055. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterwijtwerd. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oosterwijtwerd?

Een huis in Eemsdelta heeft een verbruik van gemiddeld 1400 kuub gas en 2560 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (900 m3 per jaar aan gas en 1740 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1830 m3 gas en 3190 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Oosterwijtwerd passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Oosterwijtwerd?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 24.678 mensen in 11.591 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,07 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Oosterwijtwerd?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oosterwijtwerd zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9911.

Plaats een reactie