Woning kopen Leermens

Van plan om een woning te kopen in Leermens? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 23.083 woningen (61% koophuis, 38,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €223.055. Op deze pagina ontdek je het actuele woningaanbod in Leermens, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde woningprijs is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsLeermens
Postcode9912
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Leermens juli 2024

Onderstaand maak je kennis met optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energielabel & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Eenum, Zeerijp, Oosterwijtwerd, Spijk & Godlinze.

woning-te-koop-leermens

Eigen appartement kopen in Leermens

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en doorgaans 1740 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Leermens

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1280 kuub gas en daarbij 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Leermens is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2500 kWh stroom & 1420 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Leermens

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2600 kWh elektriciteit + 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 elektriciteit (kWh) en 1830 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Leermens

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Leermens Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Leermens

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Leermens en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Leermens geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.950. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Leermens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leermens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Leermens

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Leermens en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Leermens kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta vinden we circa 23.083 woonhuizen. Hierbij spreken we van 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 139 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €134.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €223.055. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leermens. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Leermens?

Een woonhuis in Eemsdelta gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 kuub gas en 2560 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1740 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3190 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Leermens passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Leermens?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 24.678 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.591 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Leermens?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Leermens plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9912.

Plaats een reactie