Woning kopen Garrelsweer

Een woning kopen in Garrelsweer? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek heb je toegang tot diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €223.055. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Garrelsweer, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde woningprijs is €223.055.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsGarrelsweer
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Garrelsweer februari 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren relevante factoren als verwarming en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Loppersum, Stedum, Wirdum, t Zandt en Zeerijp.

woning-te-koop-garrelsweer

Eigen appartement kopen in Garrelsweer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Garrelsweer

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 – 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1280 kuub gas en daarbij 2500 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Garrelsweer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh stroom & 1420 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Garrelsweer

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2600 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Garrelsweer

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Garrelsweer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Garrelsweer

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Garrelsweer en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Garrelsweer geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 en €2.800. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Garrelsweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Garrelsweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Garrelsweer

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Garrelsweer en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Garrelsweer kopen?

In de hele gemeente Eemsdelta vinden we circa 23.083 woonhuizen. Het gaat om 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €134.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €223.055. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Garrelsweer. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Garrelsweer?

Een woonobject in Eemsdelta kent een gem. verbruik van 1400 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2560 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1830 m3 aan gas en 3190 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Garrelsweer passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Garrelsweer?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 24.678 personen die we kunnen onderverdelen in 11.591 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Garrelsweer?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Garrelsweer laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9918.

Plaats een reactie