Woning kopen Wirdum

Plannen om een woning te kopen in Wirdum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de regio vind je uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien ontdek je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 23.083 woningen (61% koophuis, 38,8% huurhuis). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €223.055. Op deze pagina blader je door het beschikbare woningaanbod in Wirdum, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €134.000, de gemiddelde huizenprijs is €223.055.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsWirdum
Postcode9917
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Wirdum februari 2024

In ons overzicht ontdek je het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoek op ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Bel of mail de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Garrelsweer, Loppersum, t Zandt, Zeerijp of Eenum.

woning-te-koop-wirdum

Aanbod appartement kopen in Wirdum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wirdum

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas + 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wirdum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektra + 1420 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wirdum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 – 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2600 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3190 stroom (kWh) & 1830 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Wirdum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Wirdum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Wirdum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Wirdum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Wirdum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.100. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wirdum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wirdum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wirdum

Recent (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wirdum en in de buurt. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Wirdum kopen?

In de buurt van de gemeente Eemsdelta vind je ongeveer 23.083 huizen. Hierbij spreken we van 18.274 (61%) koophuizen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 139 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €134.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €223.055. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wirdum. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wirdum?

Een woonhuis in Eemsdelta gebruikt gemiddeld 1400 m3 gas en 2560 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas en 1740 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3190 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Wirdum passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Wirdum?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 24.678 inwoners in 11.591 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,07 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wirdum?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Wirdum zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9917.

Plaats een reactie