Woning kopen Mheer

Jouw ideale woning kopen in Mheer? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. Op korte afstand zijn er veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 11.367 huizen (76,5% koopwoning, 23,1% huurhuizen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €386.121. Op deze website check je het recente woningaanbod in Mheer, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €279.000, de basis verkoopprijs is €386.121.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsMheer
Postcode6261
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Mheer juni 2024

In het schema hierna vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Selecteer op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren extra details als energieneutraal en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Banholt, Sint Geertruid, Noorbeek, Eckelrade of Gronsveld.

woning-te-koop-mheer

Eigen appartement kopen in Mheer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas en tevens 2220 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Mheer

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1290 kuub gas en +/- 2960 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Mheer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 kWh elektriciteit & 1440 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Mheer

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh stroom en 1620 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 – 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3890 stroom (kWh) en 2030 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Mheer

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Mheer Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Mheer

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Mheer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Mheer geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.850. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Mheer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mheer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Mheer

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Mheer en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Mheer kopen?

In de hele gemeente Eijsden-Margraten vinden we circa 11.367 huizen. Je vindt hier circa 9.632 (76,5%) koophuizen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 165 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €279.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.121. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mheer. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Mheer?

Een woning in Eijsden-Margraten gebruikt gemiddeld 1510 m3 aan gas en 3150 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (960 m3 gas en 2220 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2030 m3 gas en 3890 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Mheer passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Mheer?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 25.768 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.078 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 families zonder kinderen en 3.907 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Mheer?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Mheer realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6261.

Plaats een reactie