Woning kopen Noorbeek

Een woning kopen in Noorbeek? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de omgeving bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.367 woningen (76,5% koop, 23,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €386.121. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Noorbeek, gegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Er is een mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is €386.121.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, scholen, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsNoorbeek
Postcode6255
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Noorbeek april 2024

In deze lijst ontdek je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Mheer, Banholt, Eckelrade, Gronsveld en Eijsden.

woning-te-koop-noorbeek

Appartement kopen in Noorbeek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas + 2220 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Noorbeek

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 & 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1290 kuub gas en doorgaans 2960 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Noorbeek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 3100 kWh stroom & 1440 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Noorbeek

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh stroom + 1620 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3890 stroom (kWh) en 2030 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Noorbeek

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Noorbeek Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Noorbeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Noorbeek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Noorbeek geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 en €3.000. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Noorbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noorbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Noorbeek

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Noorbeek en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Noorbeek kopen?

In de hele gemeente Eijsden-Margraten vind je ongeveer 11.367 woonhuizen. Het gaat om 9.632 (76,5%) koophuizen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 165 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €279.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.121. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noorbeek. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Noorbeek?

Een woonobject in Eijsden-Margraten kent een gem. verbruik van 1510 kuub gas p/jaar en 3150 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (960 kuub gas en 2220 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2030 m3 aan gas en 3890 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Noorbeek passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Noorbeek?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 25.768 inwoners in 11.078 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 gezinnen zonder kinderen en 3.907 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Noorbeek?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Noorbeek realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6255.

Plaats een reactie