Woning kopen Sint Geertruid

Snel een woning kopen in Sint Geertruid? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 11.367 woningen (76,5% koopwoning, 23,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €386.121. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Sint Geertruid, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €279.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.121.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsSint Geertruid
Postcode6265
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Sint Geertruid juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal & parkeermogelijkheden. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Cadier en Keer, Bemelen, Banholt, Mheer en Noorbeek.

woning-te-koop-sint-geertruid

Appartement kopen in Sint Geertruid

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 960 m3 gas en tevens 2220 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sint Geertruid

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1290 kuub gas en 2960 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Sint Geertruid is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3100 kWh elektriciteit & 1440 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Sint Geertruid

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh elektra + 1620 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3890 stroom (kWh) + 2030 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Sint Geertruid

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sint Geertruid Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Sint Geertruid

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Sint Geertruid en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Sint Geertruid helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 & €3.100. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sint Geertruid.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Geertruid. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sint Geertruid

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Sint Geertruid en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Sint Geertruid kopen?

In de hele gemeente Eijsden-Margraten vinden we circa 11.367 woonhuizen. Hierbij spreken we van 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 165 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €279.000 en de gem. marktprijs is €386.121. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Geertruid. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Sint Geertruid?

Een huishouden in Eijsden-Margraten gebruikt gemiddeld 1510 m3 gas en 3150 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (960 m3 per jaar aan gas en 2220 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2030 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3890 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Sint Geertruid passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Sint Geertruid?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 25.768 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.078 gezinnen. Hier wonen 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 families zonder kinderen en 3.907 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Sint Geertruid?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sint Geertruid laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6265.

Plaats een reactie