Woning kopen Gronsveld

Plannen om een woning te kopen in Gronsveld? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de buurt heb je voldoende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop is er vlakbij een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 11.367 huizen (76,5% koopwoning, 23,1% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €386.121. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Gronsveld, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is €386.121.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsGronsveld
Postcode6247
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Gronsveld april 2024

In deze lijst vind je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, liggingen additionele aspecten als zuinigheid en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Eckelrade, Noorbeek, Eijsden, Geulle of Bunde.

woning-te-koop-gronsveld

Een appartement kopen in Gronsveld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 960 m3 gas en daarbij 2220 kWh stroom.

Rijtjeshuis Gronsveld

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1290 kuub gas en tevens 2960 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Gronsveld is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 kWh elektriciteit + 1440 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Gronsveld

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektriciteit + 1620 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3890 stroom (kWh) & 2030 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Gronsveld

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Gronsveld Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Gronsveld

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Gronsveld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Gronsveld geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €2.800. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Gronsveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gronsveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Gronsveld

In april 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Gronsveld en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Gronsveld kopen?

In en rondom de gemeente Eijsden-Margraten bestaan er circa 11.367 woningen. Dit zijn 9.632 (76,5%) koophuizen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 165 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €386.121. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Gronsveld. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Gronsveld?

Een huishouden in Eijsden-Margraten verbruikt qua energie gem. zo’n 1510 kuub gas p/jaar en 3150 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (960 kuub gas en 2220 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2030 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3890 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Gronsveld passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Gronsveld?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 25.768 personen in 11.078 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 families zonder kinderen en 3.907 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Gronsveld?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gronsveld realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6247.

Plaats een reactie