Woning kopen Eckelrade

Plannen om een woning te kopen in Eckelrade? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. Op korte afstand heb je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.367 woningen (76,5% koop, 23,1% huurhuizen). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €386.121. Op dit huizenplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Eckelrade, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €279.000, de gemiddelde huizenprijs is €386.121.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsEckelrade
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Eckelrade april 2024

Hieronder vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Noorbeek, Mheer, Gronsveld, Eijsden & Geulle.

woning-te-koop-eckelrade

Eigen appartement kopen in Eckelrade

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 960 m3 gas en gem. 2220 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Eckelrade

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 & 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1290 kuub gas en daarbij 2960 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Eckelrade is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 kWh elektra + 1440 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Eckelrade

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh elektriciteit & 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3890 elektra (kWh) & 2030 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Eckelrade

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Eckelrade Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Eckelrade

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Eckelrade en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Eckelrade geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €3.050. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Eckelrade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eckelrade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Eckelrade

In april 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Eckelrade en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Eckelrade kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eijsden-Margraten registreren wij 11.367 woonhuizen. Je vindt hier circa 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 165 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €386.121. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eckelrade. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Eckelrade?

Een woning in Eijsden-Margraten kent een gem. verbruik van 1510 m3 gas voor verwarming en warm water en 3150 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (960 m3 per jaar aan gas en 2220 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2030 kuub gas p/jaar en 3890 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Eckelrade passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Eckelrade?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 25.768 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.078 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 gezinnen zonder kinderen en 3.907 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Eckelrade?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Eckelrade realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6251, 6252.

Plaats een reactie