Woning kopen Eijsden-Margraten

Jouw ideale woning kopen in Eijsden-Margraten? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij vind je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.367 huizen (76,5% koophuis, 23,1% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €386.121. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Eijsden-Margraten, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is €386.121.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6269
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Eijsden-Margraten mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Gulpen-Wittem, Vaals, Meerssen, Maastricht en Beek.

woning-te-koop-eijsden-margraten

Studio of appartement kopen in Eijsden-Margraten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en +/- 2220 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Eijsden-Margraten

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1290 kuub gas + 2960 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Eijsden-Margraten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3100 kWh elektra + 1440 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Eijsden-Margraten

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektra en 1620 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3890 stroom (kWh) & 2030 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Eijsden-Margraten

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Eijsden-Margraten Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van koopsom, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Eijsden-Margraten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Eijsden-Margraten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Eijsden-Margraten geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €3.250. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Eijsden-Margraten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eijsden-Margraten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Eijsden-Margraten

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Eijsden-Margraten en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Eijsden-Margraten kopen?

In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten registreren wij 11.367 huizen. Er zijn 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 165 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €386.121. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Eijsden-Margraten. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Eijsden-Margraten?

Een woonhuis in Eijsden-Margraten heeft een verbruik van gemiddeld 1510 m3 aan gas en 3150 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2220 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2030 kuub aardgas en 3890 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Eijsden-Margraten passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Eijsden-Margraten?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 25.768 inwoners in 11.078 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 gezinnen zonder kinderen en 3.907 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Eijsden-Margraten?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Eijsden-Margraten laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6251, 6252.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie