Woning kopen Banholt

Alles weten over woning kopen in Banholt? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.367 woningen (76,5% koop, 23,1% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €386.121. Op dit huizenplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Banholt, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €279.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.121.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsBanholt
Postcode6262
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Banholt juni 2024

In deze lijst bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Sint Geertruid, Cadier en Keer, Mheer, Noorbeek of Eckelrade.

woning-te-koop-banholt

Appartementen te koop Banholt

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 960 m3 gas en daarbij 2220 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Banholt

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 123 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1290 kuub gas & 2960 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Banholt is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3100 kWh elektriciteit en 1440 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Banholt

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh elektra + 1620 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3890 elektriciteit (kWh) + 2030 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Banholt

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Banholt Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Banholt

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Banholt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Banholt helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 – €3.300. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Banholt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Banholt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Banholt

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Banholt en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Banholt kopen?

In de hele gemeente Eijsden-Margraten vind je ongeveer 11.367 woningen. Het gaat daarbij om 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 165 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €279.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.121. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Banholt. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Banholt?

Een woonobject in Eijsden-Margraten kent een gem. verbruik van 1510 m3 per jaar aan gas en 3150 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2220 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2030 kuub gas p/jaar en 3890 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Banholt passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Banholt?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 25.768 personen die we kunnen onderverdelen in 11.078 gezinnen. Er wonen 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 huishoudens zonder kinderen en 3.907 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Banholt?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Banholt laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 6262.

Plaats een reactie