Woning kopen Eindhoven

Plannen om een woning te kopen in Eindhoven? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de regio bestaan er meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 114.398 huizen (44,5% koop, 55,4% huurhuizen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €367.046. Op Woningassistent.nl blader je door het huidige woningaanbod in Eindhoven, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde prijs van een woning is €367.046.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5611
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)234.394
Aantal huishoudens120.980
Aantal huishoudens met kinderen31.903
Gemiddelde huishoudensgrootte1,92
Aantal woningen114.398
Aantal koopwoningen69.356
Aantal huurwoningen45.042
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.046
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2540 kWh

Woningaanbod Eindhoven juli 2024

In onderstaande weergave blader je door optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Heeze-Leende, Waalre en Bergeijk.

woning-te-koop-eindhoven

Appartement kopen in Eindhoven

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en gem. 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Eindhoven

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2780 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Eindhoven is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2960 kWh elektra + 1330 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Eindhoven

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 kWh elektriciteit en 1680 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4590 elektra (kWh) + 2000 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Eindhoven

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Eindhoven Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Eindhoven

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Eindhoven en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Eindhoven helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.700. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Eindhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eindhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Eindhoven

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Eindhoven en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Eindhoven kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eindhoven bestaan er circa 114.398 woonobjecten. Er zijn 69.356 (44,5%) koophuizen en 45.042 (55,4%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €367.046. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eindhoven. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Eindhoven?

Een woonobject in Eindhoven gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas p/jaar en 2540 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2000 kuub aardgas en 4590 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Eindhoven passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Eindhoven?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 234.394 inwoners die we kunnen onderverdelen in 120.980 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 58.471 eenpersoonshuishoudens, 30.606 gezinnen zonder kinderen en 31.903 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,92 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Eindhoven?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Eindhoven laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.eindhoven.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658.

Plaats een reactie