Woning kopen Heeze-Leende

Snel een woning kopen in Heeze-Leende? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 6.925 woningen (77% koopwoning, 22,2% huurhuis). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €433.505. Op dit huizenportaal blader je door het huidige woningaanbod in Heeze-Leende, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €358.000, de gemiddelde verkoopprijs is €433.505.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)16.152
Aantal huishoudens6.791
Aantal huishoudens met kinderen2.388
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen6.925
Aantal koopwoningen6.235
Aantal huurwoningen690
Gemiddelde woonoppervlakte170 m2
Gemiddelde WOZ€358.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.505
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Heeze-Leende juni 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Waalre, Bergeijk & Valkenswaard.

woning-te-koop-heeze-leende

Eigen appartement kopen in Heeze-Leende

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en +/- 2230 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heeze-Leende

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en daarbij 2890 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Heeze-Leende is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektra + 1270 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Heeze-Leende

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3510 kWh stroom & 1510 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4260 stroom (kWh) en 2050 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Heeze-Leende

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Heeze-Leende zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heeze-Leende

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Heeze-Leende en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Heeze-Leende geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €2.650. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Heeze-Leende.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heeze-Leende. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Heeze-Leende

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Heeze-Leende en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Heeze-Leende kopen?

In de gemeente Heeze-Leende zijn er 6.925 woonobjecten. Het gaat om 6.235 (77%) koophuizen en 690 (22,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 170 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €358.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €433.505. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heeze-Leende. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Heeze-Leende?

Een woning in Heeze-Leende gebruikt gemiddeld 1510 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3400 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (830 kuub aardgas en 2230 kWh elektra. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2050 m3 aan gas en 4260 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Heeze-Leende passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Heeze-Leende?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 16.152 inwoners die we kunnen onderverdelen in 6.791 gezinnen. Er wonen 1.920 eenpersoonshuishoudens, 2.483 families zonder kinderen en 2.388 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Heeze-Leende?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heeze-Leende bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heeze-leende.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5590, 5591.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie