Woning kopen Waalre

Plannen om een woning te kopen in Waalre? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 7.832 woningen (74,8% koophuis, 25,1% huur). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €563.089. Op deze informatieve website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Waalre, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €356.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €563.089.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode5582
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)17.456
Aantal huishoudens7.579
Aantal huishoudens met kinderen2.762
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen7.832
Aantal koopwoningen6.505
Aantal huurwoningen1.327
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€356.000
Gemiddelde verkoopprijs€563.089
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3190 kWh

Woningaanbod Waalre mei 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming & parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Heeze-Leende, Eindhoven, Bergeijk, Valkenswaard & Reusel-De Mierden.

woning-te-koop-waalre

Aanbod appartement kopen in Waalre

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas & 2020 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Waalre

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 – 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1270 kuub gas en tevens 2870 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Waalre is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 en 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh elektriciteit en 1410 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Waalre

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3490 kWh elektriciteit en 1740 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4690 stroom (kWh) en 2420 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Waalre

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Waalre Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Waalre

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Waalre en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Waalre helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 en €3.050. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Waalre.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waalre. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Waalre

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Waalre en omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Waalre kopen?

In deze gemeente Waalre vind je ongeveer 7.832 woningen. Hierbij spreken we van 6.505 (74,8%) koopwoningen en 1.327 (25,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 139 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €356.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €563.089. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Waalre. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Waalre?

Een woonhuis in Waalre verbruikt gemiddeld 1490 m3 per jaar aan gas en 3190 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas en 2020 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2420 m3 gas en 4690 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Waalre passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Waalre?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 17.456 mensen in 7.579 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.322 eenpersoonshuishoudens, 2.495 huishoudens zonder kinderen en 2.762 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Waalre?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Waalre realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.waalre.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5580, 5581, 5582, 5583.

Plaats een reactie