Woning kopen Geldrop-Mierlo

Alles weten over woning kopen in Geldrop-Mierlo? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er allerhande voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 18.078 huizen (65,8% koophuis, 34,1% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €371.329. Op Woningassistent.nl vind je het woningaanbod in Geldrop-Mierlo, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €278.000, de doorsnee verkoopprijs is €371.329.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, scholen, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5664
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)39.726
Aantal huishoudens17.747
Aantal huishoudens met kinderen6.161
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen18.078
Aantal koopwoningen14.243
Aantal huurwoningen3.835
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.329
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Geldrop-Mierlo mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaaren extra details als verwarming of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Eindhoven, Heeze-Leende of Waalre.

woning-te-koop-geldrop-mierlo

Een appartement kopen in Geldrop-Mierlo

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas + 1880 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Geldrop-Mierlo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 & 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1140 kuub gas + 2900 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Geldrop-Mierlo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 & 116 m2.
 • Schatting: er wordt 3080 kWh stroom en 1320 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Geldrop-Mierlo

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 – 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3470 kWh elektra & 1540 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4350 elektra (kWh) + 2090 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Geldrop-Mierlo

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Geldrop-Mierlo Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Geldrop-Mierlo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Geldrop-Mierlo en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Geldrop-Mierlo helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €3.050. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Geldrop-Mierlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geldrop-Mierlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Geldrop-Mierlo

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Geldrop-Mierlo en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Geldrop-Mierlo kopen?

In en rondom de gemeente Geldrop-Mierlo zijn er ruim 18.078 huizen. Hierbij spreken we van 14.243 (65,8%) koophuizen en 3.835 (34,1%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €278.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €371.329. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geldrop-Mierlo. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Geldrop-Mierlo?

Een woonhuis in Geldrop-Mierlo gebruikt gemiddeld 1260 kuub aardgas en 2950 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 1880 stroom (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2090 m3 aan gas en 4350 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Geldrop-Mierlo passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Geldrop-Mierlo?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 39.726 inwoners in 17.747 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.852 eenpersoonshuishoudens, 5.734 huishoudens zonder kinderen en 6.161 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Geldrop-Mierlo?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Geldrop-Mierlo laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.geldrop-mierlo.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie