Woning kopen Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Jouw volgende woning kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de regio bestaan er meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 10.450 woningen (75,1% koopwoning, 24,8% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €470.174. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €347.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.174.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)23.383
Aantal huishoudens10.144
Aantal huishoudens met kinderen3.565
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen10.450
Aantal koopwoningen9.046
Aantal huurwoningen1.404
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€347.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.174
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Nuenen, Gerwen en Nederwetten mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Best, Oirschot, Geldrop-Mierlo, Eindhoven of Heeze-Leende.

woning-te-koop-nuenen-gerwen-en-nederwetten

Appartementen te koop Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en doorgaans 1890 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 en 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1290 kuub gas en gem. 3000 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 & 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh elektriciteit & 1430 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nuenen, Gerwen en Nederwetten

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 – 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3730 kWh elektra en 1640 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4350 elektra (kWh) & 2130 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nuenen, Gerwen en Nederwetten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €3.100. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten zijn er 10.450 woonhuizen. Er zijn 9.046 (75,1%) koopwoningen en 1.404 (24,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €347.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.174. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Een huis in Nuenen, Gerwen en Nederwetten gebruikt gemiddeld 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3230 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (680 m3 gas voor verwarming en warm water en 1890 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2130 m3 gas voor verwarming en warm water en 4350 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Nuenen, Gerwen en Nederwetten passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 23.383 personen die we kunnen onderverdelen in 10.144 huishoudens. Het betreft 2.895 eenpersoonshuishoudens, 3.684 families zonder kinderen en 3.565 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nuenen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5670, 5671, 5672, 5673, 5674.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie