Woning kopen Bergeijk

Jouw volgende woning kopen in Bergeijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 8.027 woningen (77,8% koopwoning, 22,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €402.488. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Bergeijk, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €317.000, de gemiddelde verkoopprijs is €402.488.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)18.635
Aantal huishoudens7.863
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen8.027
Aantal koopwoningen6.952
Aantal huurwoningen1.075
Gemiddelde woonoppervlakte172 m2
Gemiddelde WOZ€317.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.488
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Bergeijk mei 2024

In ons overzicht check je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals woninglabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Waalre, Heeze-Leende, Valkenswaard, Reusel-De Mierden en Bladel.

woning-te-koop-bergeijk

Studio of appartement kopen in Bergeijk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1060 m3 gas en doorgaans 2660 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Bergeijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas en +/- 2790 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Bergeijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2960 kWh stroom + 1190 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bergeijk

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh elektra + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4300 elektriciteit (kWh) + 1930 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Bergeijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bergeijk Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Bergeijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Bergeijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Bergeijk helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €2.950. In de volgende weergave tref je adressen van financieel adviseurs in Bergeijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergeijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bergeijk

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Bergeijk en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bergeijk kopen?

In de hele gemeente Bergeijk vinden we circa 8.027 woonhuizen. Dit zijn 6.952 (77,8%) koophuizen en 1.075 (22,1%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 172 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €317.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €402.488. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergeijk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bergeijk?

Een woning in Bergeijk heeft een verbruik van gemiddeld 1480 kuub gas p/jaar en 3490 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1060 m3 gas en 2660 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4300 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Bergeijk passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bergeijk?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 18.635 mensen in 7.863 verschillende huishoudens. Het betreft 2.195 eenpersoonshuishoudens, 2.835 families zonder kinderen en 2.833 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bergeijk?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bergeijk bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.bergeijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5570, 5571.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie