Woning kopen Doornspijk

Alles weten over woning kopen in Doornspijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 9.595 woningen (64,8% koophuis, 35,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €348.909. Op deze informatieve website bekijk je het laatste woningaanbod in Doornspijk, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €267.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €348.909.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteElburg
PlaatsDoornspijk
Postcode8085
Netnummer0525 (+31525)
Inwoners (gemeente)23.161
Aantal huishoudens9.128
Aantal huishoudens met kinderen3.676
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.595
Aantal koopwoningen8.121
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€348.909
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Doornspijk april 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals verwarming of parkeeropties. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Wezep, Hattemerbroek, t Harde, Noordeinde of Hulshorst.

woning-te-koop-doornspijk

Appartement kopen in Doornspijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas & 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Doornspijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en +/- 2710 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Doornspijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2860 kWh stroom & 1290 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Doornspijk

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3240 kWh elektra & 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4080 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Doornspijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Doornspijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Doornspijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Doornspijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Doornspijk geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €3.250. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Doornspijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doornspijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Doornspijk

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Doornspijk en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Doornspijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Elburg vinden we circa 9.595 woonhuizen. Dit zijn 8.121 (64,8%) koopwoningen en 1.474 (35,2%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en de gem. marktprijs is €348.909. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doornspijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Doornspijk?

Een huis in Elburg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 kuub aardgas en 2980 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 kuub aardgas en 2100 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4080 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Doornspijk passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Doornspijk?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 23.161 inwoners in 9.128 gezinnen. Er wonen 2.471 eenpersoonshuishoudens, 2.981 families zonder kinderen en 3.676 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,49 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Doornspijk?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Doornspijk plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.elburg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8085.

Plaats een reactie