Woning kopen Hulshorst

Snel een woning kopen in Hulshorst? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 11.199 woningen (65,3% koop, 34,1% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €424.288. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Hulshorst, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €300.000, de gemiddelde prijs van een woning is €424.288.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNunspeet
PlaatsHulshorst
Postcode8077
Netnummer0341 (+31341)
Inwoners (gemeente)27.851
Aantal huishoudens10.934
Aantal huishoudens met kinderen4.289
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen11.199
Aantal koopwoningen9.233
Aantal huurwoningen1.966
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€300.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.288
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Hulshorst april 2024

In ons overzicht bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Noordeinde, t Harde, Vierhouten, Elspeet of Belt-Schutsloot.

woning-te-koop-hulshorst

Een appartement kopen in Hulshorst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en gem. 2090 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Hulshorst

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas en daarbij 2710 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hulshorst is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh stroom en 1240 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Hulshorst

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh elektra en 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4080 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Hulshorst

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hulshorst Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hulshorst

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Hulshorst en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Hulshorst helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.550. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hulshorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hulshorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hulshorst

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hulshorst en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hulshorst kopen?

In deze gemeente Nunspeet vinden we circa 11.199 woningen. Dit zijn 9.233 (65,3%) koophuizen en 1.966 (34,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 129 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €300.000 en de gem. verkoopprijs is €424.288. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hulshorst. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hulshorst?

Een huis in Nunspeet gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 gas en 3100 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 m3 aan gas en 2090 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 per jaar aan gas en 4080 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Hulshorst passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Hulshorst?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 27.851 inwoners in 10.934 gezinnen. Er wonen 3.127 eenpersoonshuishoudens, 3.518 huishoudens zonder kinderen en 4.289 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,49 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hulshorst?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hulshorst bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nunspeet.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8077.

Plaats een reactie