Woning kopen Noordeinde

Ga je een woning kopen in Noordeinde? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 9.475 huizen (68,4% koopwoning, 31,3% huur). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €349.353. Op dit huizenportaal vind je het woningaanbod in Noordeinde, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €279.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €349.353.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOldebroek
PlaatsNoordeinde
Postcode8079
Netnummer0525 (+31525)
Inwoners (gemeente)23.646
Aantal huishoudens9.157
Aantal huishoudens met kinderen3.831
Gemiddelde huishoudensgrootte2,55
Aantal woningen9.475
Aantal koopwoningen8.058
Aantal huurwoningen1.417
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.353
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Noordeinde juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als CV-ketel of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in t Harde, Doornspijk, Hulshorst, Vierhouten & Elspeet.

woning-te-koop-noordeinde

Een appartement kopen in Noordeinde

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1050 m3 gas en tevens 2530 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Noordeinde

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2660 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Noordeinde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh stroom & 1240 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Noordeinde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3400 kWh elektriciteit & 1510 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4120 stroom (kWh) en 1920 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Noordeinde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Noordeinde Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Noordeinde

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Noordeinde en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Noordeinde geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €3.100. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Noordeinde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordeinde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Noordeinde

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Noordeinde en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Noordeinde kopen?

In de gemeente Oldebroek vinden we circa 9.475 huizen. Je vindt hier circa 8.058 (68,4%) koophuizen en 1.417 (31,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €349.353. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordeinde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Noordeinde?

Een huis in Oldebroek heeft een verbruik van gemiddeld 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (1050 m3 gas voor verwarming en warm water en 2530 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4120 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Noordeinde passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Noordeinde?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 23.646 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.157 gezinnen. Dit zijn 2.265 eenpersoonshuishoudens, 3.061 gezinnen zonder kinderen en 3.831 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,55 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Noordeinde?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Noordeinde realiseren. Informeer bij de gemeente (www.oldebroek.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8079.

Plaats een reactie