Woning kopen Hattemerbroek

Van plan om een woning te kopen in Hattemerbroek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien tref je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 9.475 woningen (68,4% koophuis, 31,3% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €349.353. Op dit woningplatform vind je het woningaanbod in Hattemerbroek, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €279.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €349.353.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOldebroek
PlaatsHattemerbroek
Postcode8094
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)23.646
Aantal huishoudens9.157
Aantal huishoudens met kinderen3.831
Gemiddelde huishoudensgrootte2,55
Aantal woningen9.475
Aantal koopwoningen8.058
Aantal huurwoningen1.417
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.353
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Hattemerbroek april 2024

In onderstaande weergave tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Selecteer op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in t Loo, Oosterwolde, Wezep, Doornspijk & t Harde.

woning-te-koop-hattemerbroek

Een appartement kopen in Hattemerbroek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1050 m3 gas en +/- 2530 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hattemerbroek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 en 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en gem. 2660 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Hattemerbroek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektra + 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hattemerbroek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektriciteit + 1510 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4120 elektra (kWh) + 1920 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Hattemerbroek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Hattemerbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Hattemerbroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Hattemerbroek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Hattemerbroek geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €2.550. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hattemerbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hattemerbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hattemerbroek

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hattemerbroek en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Hattemerbroek kopen?

In en rondom de gemeente Oldebroek vind je ongeveer 9.475 woningen. Hierbij spreken we van 8.058 (68,4%) koopwoningen en 1.417 (31,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €279.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €349.353. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hattemerbroek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hattemerbroek?

Een woonhuis in Oldebroek heeft een verbruik van gemiddeld 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1050 kuub gas en 2530 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1920 kuub gas p/jaar en 4120 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Hattemerbroek passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Hattemerbroek?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 23.646 inwoners in 9.157 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.265 eenpersoonshuishoudens, 3.061 gezinnen zonder kinderen en 3.831 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,55 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hattemerbroek?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hattemerbroek laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oldebroek.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8094.

Plaats een reactie