Woning kopen Wezep

Plannen om een woning te kopen in Wezep? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de regio vind je veel faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.475 woningen (68,4% koopwoning, 31,3% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €349.353. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in Wezep, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €279.000, de doorsnee verkoopprijs is €349.353.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOldebroek
PlaatsWezep
Postcode8091
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)23.646
Aantal huishoudens9.157
Aantal huishoudens met kinderen3.831
Gemiddelde huishoudensgrootte2,55
Aantal woningen9.475
Aantal koopwoningen8.058
Aantal huurwoningen1.417
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.353
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Wezep juli 2024

Bijgaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Hattemerbroek, t Loo, Doornspijk, t Harde of Noordeinde.

woning-te-koop-wezep

Studio of appartement kopen in Wezep

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1050 m3 gas en doorgaans 2530 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wezep

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en gem. 2660 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Wezep is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom en 1240 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Wezep

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh elektra en 1510 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4120 elektra (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Wezep

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wezep Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wezep

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Wezep en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wezep helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €3.250. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Wezep.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wezep. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wezep

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Wezep en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Wezep kopen?

In deze gemeente Oldebroek registreren wij 9.475 woningen. Het gaat daarbij om 8.058 (68,4%) koophuizen en 1.417 (31,3%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €349.353. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wezep. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wezep?

Een huis in Oldebroek kent een gem. verbruik van 1410 kuub gas p/jaar en 3220 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1050 m3 per jaar aan gas en 2530 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1920 kuub gas en 4120 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Wezep passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Wezep?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 23.646 personen in 9.157 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.265 eenpersoonshuishoudens, 3.061 families zonder kinderen en 3.831 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,55 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wezep?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wezep plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oldebroek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8090, 8091, 8096.

Plaats een reactie