Woning kopen Elburg

Van plan om een woning te kopen in Elburg? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de regio heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder is er vlakbij een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 9.595 huizen (64,8% koop, 35,2% huurhuizen). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €348.909. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Elburg, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €267.000, de gemiddelde woningprijs is €348.909.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
Netnummer0525 (+31525)
Inwoners (gemeente)23.161
Aantal huishoudens9.128
Aantal huishoudens met kinderen3.676
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.595
Aantal koopwoningen8.121
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€348.909
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Elburg juli 2024

In ons overzicht verstrekken we het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals zuinigheid en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Oldebroek, Raalte, Nunspeet, Zwartewaterland en Hattem.

woning-te-koop-elburg

Studio of appartement kopen in Elburg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Elburg

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 en 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en 2710 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Elburg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2860 kWh elektra + 1290 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Elburg

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3240 kWh elektra & 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4080 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Elburg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Elburg Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Elburg

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Elburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Elburg helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €3.150. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Elburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Elburg

Recent (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Elburg en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Elburg kopen?

In de hele gemeente Elburg registreren wij 9.595 huizen. Het gaat daarbij om 8.121 (64,8%) koophuizen en 1.474 (35,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €267.000 en de gem. marktprijs is €348.909. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Elburg. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Elburg?

Een woning in Elburg verbruikt gemiddeld 1310 m3 aan gas en 2980 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 kuub gas en 2100 elektra (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4080 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Elburg passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Elburg?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 23.161 inwoners in 9.128 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.471 eenpersoonshuishoudens, 2.981 families zonder kinderen en 3.676 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,49 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Elburg?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Elburg laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.elburg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8080, 8081, 8082.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie