Woning kopen t Harde

Jouw aanstaande woning kopen in t Harde? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving vind je diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 9.595 huizen (64,8% koophuis, 35,2% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €348.909. Op deze informatieve website bieden wij het beschikbare woningaanbod in t Harde, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €348.909.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteElburg
Plaatst Harde
Postcode8084
Netnummer0525 (+31525)
Inwoners (gemeente)23.161
Aantal huishoudens9.128
Aantal huishoudens met kinderen3.676
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.595
Aantal koopwoningen8.121
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€348.909
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod t Harde juli 2024

Hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Doornspijk, Wezep, Noordeinde, Hulshorst of Vierhouten.

woning-te-koop-t-harde

Appartementen te koop t Harde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas en 2100 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop t Harde

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas + 2710 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in t Harde is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2860 kWh elektra en 1290 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning t Harde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3240 kWh elektra + 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4080 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in t Harde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in t Harde Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in t Harde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in t Harde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in t Harde geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 – €2.950. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in t Harde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Harde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in t Harde

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in t Harde en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in t Harde kopen?

In deze gemeente Elburg bestaan er circa 9.595 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 8.121 (64,8%) koopwoningen en 1.474 (35,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €348.909. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in t Harde. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in t Harde?

Een woning in Elburg heeft een verbruik van gemiddeld 1310 kuub gas en 2980 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (890 m3 aan gas en 2100 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1940 kuub gas en 4080 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in t Harde passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in t Harde?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 23.161 personen die we kunnen onderverdelen in 9.128 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.471 eenpersoonshuishoudens, 2.981 gezinnen zonder kinderen en 3.676 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,49 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in t Harde?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in t Harde realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.elburg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8084.

Plaats een reactie