Woning kopen Vierhouten

Jouw ideale woning kopen in Vierhouten? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 11.199 huizen (65,3% koop, 34,1% huurhuis). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €424.288. Op dit woningplatform vind je het actuele woningaanbod in Vierhouten, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €300.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.288.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNunspeet
PlaatsVierhouten
Postcode8076
Netnummer0577 (+31577)
Inwoners (gemeente)27.851
Aantal huishoudens10.934
Aantal huishoudens met kinderen4.289
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen11.199
Aantal koopwoningen9.233
Aantal huurwoningen1.966
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€300.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.288
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Vierhouten april 2024

Onderstaand maak je kennis met alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals zuinigheid of parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Hulshorst, Noordeinde, Elspeet, Belt-Schutsloot & Zwartsluis.

woning-te-koop-vierhouten

Eigen appartement kopen in Vierhouten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas + 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vierhouten

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 en 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en doorgaans 2710 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Vierhouten is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vierhouten

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektra en 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4080 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Vierhouten

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Vierhouten zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Vierhouten

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Vierhouten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Vierhouten helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.600. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vierhouten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vierhouten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Vierhouten

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Vierhouten en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vierhouten kopen?

In de gemeente Nunspeet bestaan er circa 11.199 huizen. De verdeling is als volgt: 9.233 (65,3%) koophuizen en 1.966 (34,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €300.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €424.288. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vierhouten. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vierhouten?

Een woonhuis in Nunspeet verbruikt gemiddeld 1360 m3 gas voor verwarming en warm water en 3100 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 kuub gas en 2090 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 per jaar aan gas en 4080 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Vierhouten passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vierhouten?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 27.851 inwoners in 10.934 gezinnen. Er wonen 3.127 eenpersoonshuishoudens, 3.518 huishoudens zonder kinderen en 4.289 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,49 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Vierhouten?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vierhouten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nunspeet.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8076.

Plaats een reactie