Woning kopen Klazienaveen-Noord

Plannen om een woning te kopen in Klazienaveen-Noord? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 49.528 woningen (62,1% koophuis, 37,8% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €262.002. Op dit woningplatform check je het woningaanbod in Klazienaveen-Noord, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de basis verkoopprijs is €262.002.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsKlazienaveen-Noord
Postcode7889
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Klazienaveen-Noord april 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Klazienaveen, Zwartemeer, Erica, Nieuw-Dordrecht en Barger-Compascuum.

woning-te-koop-klazienaveen-noord

Aanbod appartement kopen in Klazienaveen-Noord

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 840 m3 gas en 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Klazienaveen-Noord

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en doorgaans 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Klazienaveen-Noord is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2710 kWh elektra en 1380 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Klazienaveen-Noord

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 3790 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Klazienaveen-Noord

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Klazienaveen-Noord Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Klazienaveen-Noord

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Klazienaveen-Noord en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Klazienaveen-Noord geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €3.200. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Klazienaveen-Noord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klazienaveen-Noord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Klazienaveen-Noord

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Klazienaveen-Noord en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Klazienaveen-Noord kopen?

In deze gemeente Emmen registreren wij 49.528 woonhuizen. Hierbij spreken we van 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 125 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.002. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Klazienaveen-Noord. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Klazienaveen-Noord?

Een woning in Emmen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 kuub gas en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (840 kuub gas en 1860 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 aan gas en 3790 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Klazienaveen-Noord passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Klazienaveen-Noord?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 107.048 inwoners die we kunnen onderverdelen in 48.631 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 gezinnen zonder kinderen en 16.050 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Klazienaveen-Noord?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Klazienaveen-Noord zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.emmen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7889.

Plaats een reactie