Woning kopen Nieuw-Dordrecht

Van plan om een woning te kopen in Nieuw-Dordrecht? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek bestaan er voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 49.528 huizen (62,1% koophuis, 37,8% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €262.002. Op dit huizenplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Nieuw-Dordrecht, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde transactieprijs is €262.002.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsNieuw-Dordrecht
Postcode7885
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nieuw-Dordrecht april 2024

In het schema hierna verstrekken we het actuele woningaanbod van april 2024. Selecteer op ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Erica, Klazienaveen-Noord, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum of 2e Valthermond.

woning-te-koop-nieuw-dordrecht

Appartementen te koop Nieuw-Dordrecht

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 840 m3 gas en +/- 1860 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nieuw-Dordrecht

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en 2590 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nieuw-Dordrecht is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2710 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuw-Dordrecht

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh stroom + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 3790 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Nieuw-Dordrecht

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Nieuw-Dordrecht Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. koopsom, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Nieuw-Dordrecht

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuw-Dordrecht en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuw-Dordrecht geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €3.150. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Nieuw-Dordrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Dordrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nieuw-Dordrecht

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nieuw-Dordrecht en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Nieuw-Dordrecht kopen?

In deze gemeente Emmen vinden we circa 49.528 woonhuizen. Dit zijn 39.575 (62,1%) koopwoningen en 9.953 (37,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 125 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.002. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Dordrecht. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nieuw-Dordrecht?

Een huis in Emmen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 gas en 2860 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (840 m3 per jaar aan gas en 1860 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1890 kuub gas p/jaar en 3790 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw-Dordrecht passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuw-Dordrecht?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 107.048 mensen in 48.631 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 huishoudens zonder kinderen en 16.050 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nieuw-Dordrecht?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nieuw-Dordrecht realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.emmen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7885.

Plaats een reactie