Woning kopen Zwartemeer

Wil je een woning kopen in Zwartemeer? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving zijn er meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 49.528 huizen (62,1% koophuis, 37,8% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €262.002. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Zwartemeer, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de gemiddelde huizenprijs is €262.002.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsZwartemeer
Postcode7894
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Zwartemeer juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Selecteer op woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal en aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Roswinkel, Nieuweroord, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord & Erica.

woning-te-koop-zwartemeer

Een appartement kopen in Zwartemeer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 840 m3 gas en daarbij 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Zwartemeer

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 & 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas & 2590 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Zwartemeer is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2710 kWh elektra & 1380 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zwartemeer

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3790 elektra (kWh) + 1890 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Zwartemeer

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Zwartemeer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Zwartemeer

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Zwartemeer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Zwartemeer geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 en €2.600. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Zwartemeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwartemeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zwartemeer

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zwartemeer en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zwartemeer kopen?

In en rondom de gemeente Emmen vinden we circa 49.528 woningen. Dit zijn 39.575 (62,1%) koopwoningen en 9.953 (37,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 125 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €262.002. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwartemeer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zwartemeer?

Een woning in Emmen verbruikt gemiddeld 1370 m3 gas en 2860 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (840 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 aan gas en 3790 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Zwartemeer passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Zwartemeer?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 107.048 inwoners die we kunnen onderverdelen in 48.631 huishoudens. Het gaat om 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 gezinnen zonder kinderen en 16.050 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zwartemeer?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zwartemeer laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.emmen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7894.

Plaats een reactie