Woning kopen Emmen

Een woning kopen in Emmen? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop is er vlakbij een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 49.528 huizen (62,1% koopwoning, 37,8% huur). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.002. Op deze informatieve website blader je door het beschikbare woningaanbod in Emmen, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde huizenprijs is €262.002.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
Postcode7811
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Emmen mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel en rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Borger-Odoorn, Hoogeveen, Hardenberg, Coevorden & Ommen.

woning-te-koop-emmen

Appartementen te koop Emmen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 840 m3 gas en doorgaans 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Emmen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en gem. 2590 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Emmen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 en 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2710 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Emmen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3790 stroom (kWh) en 1890 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Emmen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat het duidelijk is wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Emmen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Emmen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Emmen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Emmen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €3.200. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Emmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Emmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Emmen

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Emmen en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Emmen kopen?

In deze gemeente Emmen registreren wij 49.528 huizen. Het gaat daarbij om 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 125 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €173.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €262.002. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Emmen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Emmen?

Een woning in Emmen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1860 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1890 m3 gas en 3790 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Emmen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Emmen?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 107.048 inwoners in 48.631 huishoudens. Het betreft 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 gezinnen zonder kinderen en 16.050 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Emmen?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Emmen realiseren. Informeer bij de gemeente (www.emmen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7800, 7801, 7811, 7812, 7813, 7814, 7815, 7821, 7822, 7823, 7824, 7825, 7826, 7827, 7828.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie