Woning kopen Barger-Compascuum

Jouw aanstaande woning kopen in Barger-Compascuum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de nabije buurt zijn er voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 49.528 woningen (62,1% koopwoning, 37,8% huurwoning). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €262.002. Op deze informatieve website tonen wij het recente woningaanbod in Barger-Compascuum, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de basis verkoopprijs is €262.002.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsBarger-Compascuum
Postcode7884
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Barger-Compascuum juli 2024

Met onze huizenzoeker check je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Nieuw-Dordrecht, Erica, Emmer-Compascuum, 2e Valthermond en Valthermond.

woning-te-koop-barger-compascuum

Aanbod appartement kopen in Barger-Compascuum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 840 m3 gas en gem. 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Barger-Compascuum

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en doorgaans 2590 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Barger-Compascuum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2710 kWh elektra + 1380 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Barger-Compascuum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3790 elektriciteit (kWh) en 1890 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Barger-Compascuum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Barger-Compascuum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Barger-Compascuum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Barger-Compascuum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Barger-Compascuum helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €2.900. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Barger-Compascuum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Barger-Compascuum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Barger-Compascuum

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Barger-Compascuum en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Barger-Compascuum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Emmen zijn er ruim 49.528 huizen. Er zijn 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 125 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €262.002. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Barger-Compascuum. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Barger-Compascuum?

Een huishouden in Emmen gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 m3 per jaar aan gas en 1860 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3790 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Barger-Compascuum passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Barger-Compascuum?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 107.048 inwoners in 48.631 verschillende gezinnen. Het gaat om 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 gezinnen zonder kinderen en 16.050 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Barger-Compascuum?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Barger-Compascuum bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.emmen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7884.

Plaats een reactie