Woning kopen Klazienaveen

Plannen om een woning te kopen in Klazienaveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 49.528 woningen (62,1% koop, 37,8% huur). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €262.002. Op deze pagina bieden wij het laatste woningaanbod in Klazienaveen, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de doorsnee verkoopprijs is €262.002.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsKlazienaveen
Postcode7891
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Klazienaveen april 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Zwartemeer, Roswinkel, Klazienaveen-Noord, Erica en Nieuw-Dordrecht.

woning-te-koop-klazienaveen

Appartement kopen in Klazienaveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 840 m3 gas & 1860 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Klazienaveen

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en daarbij 2590 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Klazienaveen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2710 kWh elektriciteit & 1380 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Klazienaveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3790 stroom (kWh) + 1890 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Klazienaveen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Klazienaveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Klazienaveen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Klazienaveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Klazienaveen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €3.000. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Klazienaveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klazienaveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Klazienaveen

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Klazienaveen en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Klazienaveen kopen?

In deze gemeente Emmen zijn er 49.528 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 125 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000 en de gem. marktprijs is €262.002. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Klazienaveen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Klazienaveen?

Een woonobject in Emmen verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 kuub gas en 2860 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (840 kuub gas p/jaar en 1860 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1890 kuub aardgas en 3790 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Klazienaveen passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Klazienaveen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente leven 107.048 mensen in 48.631 huishoudens. Hier wonen 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 huishoudens zonder kinderen en 16.050 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Klazienaveen?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Klazienaveen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.emmen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7890, 7891, 7892.

Plaats een reactie