Woning kopen Roswinkel

Alles weten over woning kopen in Roswinkel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 49.528 woningen (62,1% koopwoning, 37,8% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €262.002. Op dit huizenplatform check je het recente woningaanbod in Roswinkel, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is €262.002.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals scholen, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsRoswinkel
Postcode7895
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Roswinkel juli 2024

In ons overzicht blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Nieuweroord, Noordscheschut, Zwartemeer, Klazienaveen of Klazienaveen-Noord.

woning-te-koop-roswinkel

Appartement kopen in Roswinkel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas en 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Roswinkel

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 106 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas + 2590 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Roswinkel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2710 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Roswinkel

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh stroom en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3790 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Roswinkel

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Roswinkel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Roswinkel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Roswinkel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Roswinkel geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 en €3.200. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Roswinkel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roswinkel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Roswinkel

In juli 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Roswinkel en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Roswinkel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Emmen vinden we circa 49.528 woningen. Dit zijn 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 125 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €173.000 en de gem. verkoopprijs is €262.002. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Roswinkel. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Roswinkel?

Een woning in Emmen heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 gas en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 kuub aardgas en 1860 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 3790 kWh stroom). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Roswinkel passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Roswinkel?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 107.048 inwoners die we kunnen onderverdelen in 48.631 verschillende huishoudens. Er wonen 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 huishoudens zonder kinderen en 16.050 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Roswinkel?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Roswinkel realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.emmen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7895.

Plaats een reactie