Woning kopen Nieuw-Amsterdam

Jouw volgende woning kopen in Nieuw-Amsterdam? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 49.528 huizen (62,1% koophuis, 37,8% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €262.002. Op deze pagina vind je het huidige woningaanbod in Nieuw-Amsterdam, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde woningprijs is €262.002.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsNieuw-Amsterdam
Postcode7833
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nieuw-Amsterdam juli 2024

Onderstaand ontdek je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen relevante factoren als energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Sleen, Diphoorn, Nieuw-Weerdinge, Collendoorn en Rheezerveen.

woning-te-koop-nieuw-amsterdam

Aanbod appartement kopen in Nieuw-Amsterdam

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en doorgaans 1860 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nieuw-Amsterdam

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas + 2590 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Nieuw-Amsterdam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2710 kWh stroom & 1380 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Nieuw-Amsterdam

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 & 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektra en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3790 stroom (kWh) & 1890 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Nieuw-Amsterdam

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Nieuw-Amsterdam Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Nieuw-Amsterdam

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuw-Amsterdam en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Nieuw-Amsterdam helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €2.950. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Nieuw-Amsterdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Amsterdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nieuw-Amsterdam

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nieuw-Amsterdam en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nieuw-Amsterdam kopen?

In de hele gemeente Emmen vinden we circa 49.528 woonobjecten. Het gaat daarbij om 39.575 (62,1%) koopwoningen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 125 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €262.002. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Amsterdam. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuw-Amsterdam?

Een woonobject in Emmen heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 aan gas en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (840 kuub aardgas en 1860 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 kuub gas en 3790 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Nieuw-Amsterdam passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Nieuw-Amsterdam?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 107.048 mensen in 48.631 gezinnen. Er wonen 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 huishoudens zonder kinderen en 16.050 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuw-Amsterdam?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nieuw-Amsterdam laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.emmen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7833.

Plaats een reactie