Woning kopen Collendoorn

Een woning kopen in Collendoorn? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 25.177 huizen (70,1% koopwoning, 29,1% huurhuizen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.203. Op deze website check je het recente woningaanbod in Collendoorn, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €303.203.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, restaurants, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsCollendoorn
Postcode7798
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Collendoorn juli 2024

In ons overzicht maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Nieuw-Weerdinge, Nieuw-Amsterdam, Rheezerveen, Heemserveen en Diffelen.

woning-te-koop-collendoorn

Appartementen te koop Collendoorn

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas + 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Collendoorn

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en daarbij 2670 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Collendoorn is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektra en 1230 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Collendoorn

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektra & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 stroom (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Collendoorn

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Collendoorn Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Collendoorn

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Collendoorn en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Collendoorn geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 en €2.700. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Collendoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Collendoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Collendoorn

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Collendoorn en daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Collendoorn kopen?

In en rondom de gemeente Hardenberg zijn er ruim 25.177 woningen. Er zijn 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Collendoorn. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Collendoorn?

Een woning in Hardenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 m3 per jaar aan gas en 3170 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 kuub gas en 2070 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1820 m3 aan gas en 4030 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Collendoorn passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Collendoorn?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 60.948 personen in 24.358 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 gezinnen zonder kinderen en 9.605 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,45 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Collendoorn?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Collendoorn realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7798.

Plaats een reactie