Woning kopen Diphoorn

Snel een woning kopen in Diphoorn? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt zijn er veel faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij is er vlakbij mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 15.580 huizen (69,3% koophuis, 30,5% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €312.553. Op Woningassistent.nl blader je door het laatste woningaanbod in Diphoorn, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde transactieprijs is €312.553.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsDiphoorn
Postcode7842
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Diphoorn juli 2024

In deze lijst vind je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Erm, Veenoord, Sleen, Nieuw-Amsterdam en Nieuw-Weerdinge.

woning-te-koop-diphoorn

Studio of appartement kopen in Diphoorn

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en doorgaans 1920 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Diphoorn

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en daarbij 2400 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Diphoorn is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh elektriciteit + 1310 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Diphoorn

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 – 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3860 stroom (kWh) en 1950 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Diphoorn

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Diphoorn Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Diphoorn

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Diphoorn en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Diphoorn geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €3.050. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Diphoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Diphoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Diphoorn

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Diphoorn en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Diphoorn kopen?

In de gemeente Coevorden vind je ongeveer 15.580 woningen. Dit zijn 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 145 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €312.553. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Diphoorn. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Diphoorn?

Een huis in Coevorden kent een gem. verbruik van 1490 kuub aardgas en 3040 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 kuub gas p/jaar en 1920 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1950 kuub gas en 3860 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Diphoorn passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Diphoorn?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 35.297 personen die we kunnen onderverdelen in 15.501 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Diphoorn?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Diphoorn plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7842.

Plaats een reactie