Woning kopen Nieuw-Weerdinge

Van plan om een woning te kopen in Nieuw-Weerdinge? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 49.528 huizen (62,1% koopwoning, 37,8% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €262.002. Op deze website check je het recente woningaanbod in Nieuw-Weerdinge, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde prijs van een woning is €262.002.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsNieuw-Weerdinge
Postcode7831
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nieuw-Weerdinge april 2024

In het schema hierna verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen meer onderwerpen zoals energielabel of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Nieuw-Amsterdam, Sleen, Collendoorn, Rheezerveen of Heemserveen.

woning-te-koop-nieuw-weerdinge

Studio of appartement kopen in Nieuw-Weerdinge

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas & 1860 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Nieuw-Weerdinge

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas en daarbij 2590 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nieuw-Weerdinge is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2710 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuw-Weerdinge

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3790 elektra (kWh) & 1890 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuw-Weerdinge

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuw-Weerdinge Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Nieuw-Weerdinge

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuw-Weerdinge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Nieuw-Weerdinge geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €2.650. In onderstaande lijst vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuw-Weerdinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Weerdinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nieuw-Weerdinge

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nieuw-Weerdinge en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Nieuw-Weerdinge kopen?

In deze gemeente Emmen zijn er ruim 49.528 huizen. Het gaat om 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 125 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000 en de gem. marktprijs is €262.002. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Weerdinge. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuw-Weerdinge?

Een huis in Emmen heeft een verbruik van gemiddeld 1370 kuub aardgas en 2860 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (840 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 per jaar aan gas en 3790 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Nieuw-Weerdinge passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Nieuw-Weerdinge?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 107.048 inwoners die we kunnen onderverdelen in 48.631 huishoudens. Er wonen 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 gezinnen zonder kinderen en 16.050 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuw-Weerdinge?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nieuw-Weerdinge plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.emmen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7830, 7831.

Plaats een reactie