Woning kopen Rheezerveen

Jouw aanstaande woning kopen in Rheezerveen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de regio heb je toegang tot meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 25.177 huizen (70,1% koophuis, 29,1% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €303.203. Op Woningassistent.nl check je het nieuwe woningaanbod in Rheezerveen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de basis verkoopprijs is €303.203.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsRheezerveen
Postcode7797
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Rheezerveen april 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als isolatie en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Collendoorn, Nieuw-Weerdinge, Heemserveen, Diffelen of Rheeze.

woning-te-koop-rheezerveen

Eigen appartement kopen in Rheezerveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en doorgaans 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Rheezerveen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 & 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en +/- 2670 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Rheezerveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2810 kWh elektra & 1230 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rheezerveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh elektra & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4030 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Rheezerveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Rheezerveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Rheezerveen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Rheezerveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Rheezerveen helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €3.100. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Rheezerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rheezerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Rheezerveen

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Rheezerveen en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Rheezerveen kopen?

In de gemeente Hardenberg registreren wij 25.177 woonobjecten. Er zijn 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rheezerveen. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Rheezerveen?

Een huishouden in Hardenberg verbruikt gemiddeld 1350 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4030 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Rheezerveen passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Rheezerveen?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 60.948 personen in 24.358 gezinnen. Hier wonen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rheezerveen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rheezerveen laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7797.

Plaats een reactie